- Зібрати групу по ХАССП.
- Описати продукт із зазначенням передбачуваного призначення продукту.
- Побудувати схему послідовності операцій і підтвердити схему на місці.
- Перерахувати всі потенційні небезпечні чинники. Провести аналіз небезпечних чинників. Розглянути питання про заходи контролю.
- Визначити ККТ і встановити критичні межі для кожної ККТ.
- Для кожної ККТ організувати систему моніторингу.
- Організувати коригувальні дії.
- Встановити процедури перевірки.
- Створити систему документації і ведення обліку.
Вимоги принципів HACCP

Відповідно до ЗУ «Про безпеку харчової продукції» та Наказу Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012 р, підприємства, що мають пряме або непряме відношення до виробництва харчової продукції, повинні привести свої виробничі площі до відповідності норм національного законодавства, гармонізованими з вимогами ЄС та впровадити процедури засновані на принципах НАССР.
НАССР - це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що формує фундамент для гарантії безпеки харчової продукції.
Для застосування принципів НАССР в своїй сфері діяльності організація повинна дотримуватися послідовність наступних логічних операцій:
Система НАССР - це не незалежна програма, вона ґрунтується на системі, в яку входять санітарні та гігієнічні норми (програми попередніх умов), які повинні бути впроваджені і постійно дотримуватися.
Вимоги принципів HACCP