Підбір більш оптимального органічного стандарту (Organic Foods) з метою сертифікації для підприємства замовника це важливий крок до досягнення кінцевої мети. У зв'язку з їх різноплановістю, вибір необхідного обумовлений вимогами кінцевого покупця і ринком.
Серед стандартів Organic Foods є як державні, що прийняті на законодавчому рівні, так і приватні, які поширені через кращої впізнаваності того чи іншого бренду.
Для отримання сертифікату Organic Foods важливо виконати ті чи інші вимоги, що пов'язані з виготовленням сільськогосподарської продукції, а саме підготовку, обробка, змішування і пов'язані з цим процедури та інші зміни стану продукції, що виробляється з дотриманням вимог законодавства або приватного стандарту в сфері органічного виробництва , звернення та маркування органічної продукції.