За умовами підписаного Україною і ЄС Угоди про асоціацію, а також відповідно до ЗУ «Про безпеку харчової продукції», виробники харчової та с / г продукції НЕ зможуть продати її навіть на території України, в разі, коли виробничі процеси не повинні бути задовольняти норми ISO 22000 : 2005. Це означає, що вже сьогодні слід задуматися над впровадженням принципів НАССР на своєму підприємстві.
Необхідно розуміти, що НАССР - це Багаторівнева виробнича система, яка дозволяє формувати випуск безпечної продукції за допомогою визначення критичних контрольних точок і постійного контролю.
Головними вимогами стандарту ISO 22000 є впровадження, документальне оформлення та підтримання в робочому стані ефективної системи управління.
Впроваджують систему управління безпечністю харчової продукції, організація повинна застосовувати основне елементи:
Ідентифікацію, оцінку і управління факторами, які загрожують безпеці харчової.
Аналіз і актуалізації системи в разі розширення сфери діяльності організації.
Обов'язкові програми Попередніх заходів - основні вимоги щодо управління виробничими процесами.
Інформування по всьому харчовому ланцюгу.