Програма ХАССП для пекарні – це комплексна система моніторингу безпеки та якості продукції, яка об'єднує:
- спеціальну документацію: журнали, бланки, форми, тощо для фіксації всіх процесів і подій, результатів перевірок;
- забезпечення відповідності приміщень вимогам стандартів та інших регламентів;
- затвердження процедур та дій персоналу, інструкцій, які становлять безпосереднє функціонування системи ХАССП для пекарні, навчання персоналу для розуміння та ефективного впровадження принципів;
- аналіз ризиків, виявлення критичних контрольних точок (ККТ), їх параметрів та граничних норм таких параметрів;
- моніторинг ККТ, розробку заходів щодо оперативного усунення виявлених невідповідностей.
Чи обов'язково впроваджувати ХАССП для пекарні
Українським законодавством сьогодні чітко регламентуються питання забезпечення та підтвердження якості та безпеки харчової продукції. Впровадження принципів ХАССП є обов'язковим для всіх операторів ринку, в тому числі і для пекарень. Державою також здійснюється нагляд, в рамках якого організації, що не впровадили принципи ХАССП, підлягають штрафним санкціям та навіть вимушеному припиненню діяльності до усунення всіх виявлених невідповідностей в результаті аудитів Держспоживслужби. Такий розвиток подій може призвести до значних фінансових втрат.
Своєчасно впроваджена система ХАССП для пекарні і коректно оформлена документація дозволять Вашому бізнесу уникнути проблем і витрат, пов'язаних з усуненням зауважень, штрафами. Також система дозволяє значно підвищити ключові показники ефективності, конкурентоспроможність, лояльність споживачів, завдяки постійному моніторингу і своєчасним коригуючим заходам.